Blogg Alle tjenester Logg inn book yogatime Book bli-kjent-samtale Logg inn/biblioteket

Γ… puste: Mer enn bare en teknikk

Hvor ofte har du hørt at «Du må lære deg å puste riktig»? Gjennom mine 20 år som psykomotorisk fysioterapeut, møter jeg mange som sier de "puster feil" eller "glemmer å puste". Men sannheten? Det er ingenting galt med pusten din.

Pusten er en refleksjon av hvordan du føler deg. Å holde pusten, eller å puste overfladisk, er kroppens måte å beskytte seg mot smerte, enten det er fysisk, følelsesmessig, mentalt eller en kombinasjon av disse.

For eksempel, i relasjoner, kan vi ofte finne oss selv i å "holde pusten". Vi vil kanskje ikke vise redsel, sinne, eller sorg. Vi biter tennene sammen, og skjuler hva vi egentlig føler. Denne beskyttelsen er naturlig og automatisk. Det handler ikke om å ha "glemt" å puste riktig.

Som psykomotorisk fysioterapeuter, får det oss til å rynke på nesa når noen sier «Du må lære deg å puste riktig». Men, mange av oss er ofte stille og sier lite om dette, spesielt i den digitale, sosiale-medier- tidsalderen. Årsaken? Tidligere vet jeg at mange fryktet at at det ville føre til enda lengre ventelister for behandling. Og noen er kanskje redde for kritikk.

Det er ikke alltid lett å komme ut av å holde egne tanker, meninger og erfaringer tilbake. En slags selvsensur...

Så, kan du kjenne deg igjen i å "holde pusten" og sensurere deg selv?

Å puste fritt handler om å føle deg trygg og gi deg selv friheten til å være deg selv. Og her er det viktigste: Selv om pusteøvelser er nyttige, er målet ikke å "gjøre dem riktig", men heller å forbinde med deg selv på et dypere nivå.

Kjenner du deg igjen i dette? La oss fortsette denne reisen sammen - del gjerne dine erfaringer med meg. Jeg er i gang med et bokprosjekt hvor dette er et av temaene, og det er av stor verdi å høre fra deg✨🧚

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.