Blogg Alle tjenester Logg inn book yogatime Book bli-kjent-samtale Logg inn/biblioteket

Velkommen til bloggen!

Hammerfest bak fasaden #3: Helsefarlige kommunale ledere

Feb 23, 2024

Velkommen til del 3 av 3 i bloggserien  "Hammerfest bak fasaden" - som også kan kalles "Små og mellomstore kommuner bak fasaden". 

I denne del 3 er temaet: Helsefarlige kommunale ledere med ubegrenset makt

Mange har tatt kontakt og delt sine erfaringer med meg - etter å ha lest de første innleggene i bloggserien – de er i ulike livsfaser og fra hele landet, med sørgelig like beretninger om lederskap som kan best beskrives som giftig. Det er historier og eksempler nok til å fylle 4 bøker, minst.

Denne tilstanden er altså ikke unik for Hammerfest, men ser ut til å være en utbredt tilstand i mange små og mellomstore kommuner i Norge. 

Kan det være fordi i små og mellomstore kommuner er det større mulighet for at mange blir sittende i sentrale stillinger år etter år uansett hvor god eller dårlig jobb de gjør - og at de rekrutterer fra eget nettverk av...

Fortsett lesinga...

Hammerfest bak fasaden #2: Næringsliv, kommunen og sommerfugleffekten

Dec 05, 2023

Hei hei kjære leser, velkommen til Hammerfest bak fasaden #2

Stor takk igjen for alle tilbakemeldingene fra så mange av dere - det er både varmende, inspirerende og fortvilende.

Fortvilende fordi alt for mange kjenner seg igjen i blogginnleggene mine. Det alle forteller er at det er så viktig at jeg fortsetter å skrive om det ingen tør å si - og også om det mange har prøvd å ta opp uten å nå frem.

Mer om dette i det neste blogginnlegget, "Hammerfest bak fasaden, del 3".

Nå har turen kommet til "Hammerfest bak fasaden, del 2" - i dette blogginnlegget er hovedtemaet næringslivet og kommunen - og forholdene for de små bedriftene.

De små bedriftene er som regel små pga. at det er få antall ansatte - men ikke små når det kommer til faglig dyktighet, kvalitet, ambisjoner og det indre drivet til å ville bidra med noe stort og positivt for kundene,...

Fortsett lesinga...

Vit at æ elske dæ - eller blod, svette og tårer?

Nov 23, 2023

 

Hei hei kjære leser, stor takk for all responsen etter forrige blogginnlegg som var del 1 av 3 om «Hammerfest bak fasaden». 

Jeg har fått utallige tilbakemeldinger. Det er urovekkende mange som uttrykker gjenkjennelse, og forteller at de kjenner på oppgitthet, maktesløshet og frykt som arbeidstakere, som innbyggere og som tjenestemottakere i Hammerfest kommune. 

Det har gått flere uker siden blogginnlegget Hammerfest bak fasaden #1 - og det har tatt mye lenger tid å få ferdig del 2 og 3 enn jeg hadde sett for meg.

En av grunnene er at jeg fikk advarende «voksenkjeft» fra kommunen på grunn av blogginnlegget - advarsel tydelig preget av frykt. 

Jeg har nylig lært at “voksenkjeft” er når man som voksen blir irettesatt og snakket strengt til som om man er et barn, og ikke har forstand til å forstå sitt eget eller andres beste, og ikke har den voksnes tillit....

Fortsett lesinga...

Hammerfest bak fasaden #1: Sannhetsserum, kommunen, fysioterapi og magi

Nov 05, 2023

Hammerfest bak fasaden del 1 av 3

Hei hei kjære leser, her får du en oppdatering fra meg - iblandet mer sannhetsserum og magi enn vanlig. 

Trodde du at de som gjør yoga blir mykere, snillere og lettere å ha med å gjøre?
Jo, det kan stemme. Men det stemmer også at de som gjør yoga ser og tenker klarere, kjenner seg sterkere og tryggere ikke bare i musklene men også dypt dypt på innsiden.
 
Og for mange av oss blir det til slutt umulig å holde ord og meninger tilbake. Å si det som det er blir viktigere enn å passe inn. Hensynet til både enkeltpersoner og befolkninga blir viktigere enn frykta for konsekvensene av å være en varsler.
 
Jeg har prøvd å varsle før. Både som ansatt fysioterapeut i kommunen og driver av Frisklivssentralen - og som HMS-rådgiver/bedriftsfysioterapeut i bedrifthelsetjenesten. Det gikk forferdelig...
Fortsett lesinga...

Yogamagi 35 + og den magiske hormonsyklusen din✨

Sep 09, 2023
 

En videoblogg fra meg - hjertelig velkommen til å krølle deg opp i godstolen eller ha meg på øret mens du går tur - her er svar på spørsmål jeg har fått om Yogamagi 35+, hvordan skape hormonbalanse og hvordan du kan bruke hormonsyklusen din som kvinne  Som kvinne er du alltid i syklus, uansett om du fremdeles har menstruasjonen eller ikke. 

NB: i videoen sier jeg at syklusen er på 24 dager - det er den ikke! Den er på 28 dager +/-

Du finner mer info her: Yogamagi35+

Fortsett lesinga...

Helserevolusjon, bokprosjekt og et gulltips for deg!📚

Aug 28, 2023

Kjære leser,

I dag vil jeg dele en hjertevarm anbefaling av Forfatterprogrammet (ja, så absolutt reklame - fra hjertet)

Kanskje vet du allerede at jeg har begynt på mitt eget bokprosjekt. Det ble en pause fra skrivinga da tankene og ideene trengte tid for å modnes. Men nå er jeg tilbake med fornyet energi. Med "Yogamagi 35+" som inspirasjon, dykker jeg  inn i temaer som kvinnehelse, livsbelastninger, familietraumer og epigenetikk. Jeg utforsker også betydningen av miljøgifter og den moderne livsstilen for hormonbalansen - og dermed helsa og livskvaliteten. Og ikke minst hjelp til selvhjelp og egenhealing med bærekraftige, helhetlige løsninger som yoga, traumearbeid, eteriske oljer og human design. Og andre enkle, kraftfulle, dyptvirkende verktøy.

Det er på tide med en helserevolusjon. 

Vi kan ikke lenger akseptere at kvinners helseplager, stress- og livsstilsrelaterte hormonelle ubalanser blir ignorert,...

Fortsett lesinga...

Min yoga- og hormonreise - og avsløringer av hormonmytene

Jun 23, 2023

Min første yogatime hadde jeg i januar 2013. Joda, jeg hadde vært på tilfeldige drop in-timer tidligere, og jeg hadde lenge ventet på at det skulle dukke opp flere yogamuligheter i byen jeg bodde i. Men denne gangen trengte jeg det virkelig.

Etter å ha søkt opp en dyktig yogalærer og -terapeut møtte jeg til en privattime. Ingenting i meg hang ihop, jeg var helt i ulage etter en spontanabort 4 uker før. 
 
Lite visste jeg hva det skulle føre til. At jeg skulle sitte her 10 år senere, i juni 2023 og være mamma til en flott skolegutt på snart 8 år. Og at jeg skulle lære yogaen videre til damer i yogastudioet i Tromsø og Hammerfest - og online over hele Norge. 
 
Etter en spontanabort og en «missed abortion» (fosteret er dødt men kroppen/hormonsystemet oppfører seg som om man fremdeles er gravid), var jeg i ferd med å miste...
Fortsett lesinga...

Å puste: Mer enn bare en teknikk

Jun 15, 2023

Hvor ofte har du hørt at «Du må lære deg å puste riktig»? Gjennom mine 20 år som psykomotorisk fysioterapeut, møter jeg mange som sier de "puster feil" eller "glemmer å puste". Men sannheten? Det er ingenting galt med pusten din.

Pusten er en refleksjon av hvordan du føler deg. Å holde pusten, eller å puste overfladisk, er kroppens måte å beskytte seg mot smerte, enten det er fysisk, følelsesmessig, mentalt eller en kombinasjon av disse.

For eksempel, i relasjoner, kan vi ofte finne oss selv i å "holde pusten". Vi vil kanskje ikke vise redsel, sinne, eller sorg. Vi biter tennene sammen, og skjuler hva vi egentlig føler. Denne beskyttelsen er naturlig og automatisk. Det handler ikke om å ha "glemt" å puste riktig.

Som psykomotorisk fysioterapeuter, får det oss til å rynke på nesa når noen sier «Du må lære deg å puste...

Fortsett lesinga...

Fra gjøremodus til indre ro, overskudd og klarhet i hverdagen

Dec 01, 2022

Joda jada, du vet godt allerede at det er lurt og bra å ikke være i gjøremodus hele tiden, og ta pauser i løpet av arbeidsdagen og ellers også. 

Det gjør jeg og. Jeg er jo tross alt spesialist i psykomotorisk fysioterapi og yogalærer med særlig fokus på kvinnehelse, egenkjærlighet og hormonbalanse, og kan altså masse om hvorfor og hvordan. Men gjør det at jeg er god til å ta pauser? Nei, absolutt ikke. Jeg må minne meg selv på det, hver eneste dag

Kanskje du også er sånn at du elsker å være i gjøremodus, «skal bare», har stor tro på egne pippikrefter (á la «jeg er skrudd i hop på en annen måte enn andre og trenger egentlig ikke pauser»), kjenner at det er umulig å komme ut av den deilige kreative bobla, synes omtrent hele tiden at det er for tidlig å ta pauser når du endelig er i gang?...

Fortsett lesinga...

Yoga i det virkelige livet - yoga off the mat

Jul 04, 2022

Har du hørt om «Yoga off the mat»?

Yoga off the mat er å gjøre yoga på din helt unike, personlige måte "24/7", for å løfte deg selv, dagen din og dermed alle rundt deg. 

Å praktisere yoga handler minst like mye om det som skjer utenfor yogamatta - i hverdagen og sånn som livet humper og svinger hit og dit. 

Men - hvordan ser det ut, hvordan gjøre yoga utenfor yogamatta? 

Her er mine 7 favorittyogamåter off the mat, de er mine daglige vaner som bare tar noen sekunder eller minutter - og går nesten på automatikken (bortsett fra når jeg bare gønner på, glemmer å ta vare på meg selv, og at jeg egentlig trenger minst like mye timeout som alle andre):

Når du våkner på morgenen, og før du slår på mobilen og lar nyhetene, Facebook, ditt eget eller andres stress sette stemninga og retninga for dagen din:

1....

Fortsett lesinga...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.